Μητσοτάκης για Τέμπη: «Όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα» – Σακελλαροπούλου: «Άμεση και πλήρης λογοδοσία προς κάθε κατεύθυνση»

  • Dogma
μητσοτάκης

Σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα διεξήχθη ο καθιερωμένος διάλογος μπροστά στις κάμερες στην συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός αφού τόνισε ότι όλοι ταυτιζόμαστε με τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «Βλέπουμε στα πρόσωπα τους τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας. Και αυτό πιστεύω κάνει τη θλίψη πιο έντονη. Ταυτόχρονα υπάρχει θυμός και δικαιολογημένος θυμός», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι αυτό δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της οποίας έγινε αυτή η τραγωδία. Όμως όπως είπα και χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και ότι αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε είναι αφενός να διασφαλίσουμε, στο βαθμό που αυτό αφορά την κυβέρνηση, ότι η έρευνα για τα αυτό του δυστυχήματος θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.»

Ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι όπως είπε: «αυτό το συμβάν κατέδειξε και τις μεγάλες προκλήσεις που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του κράτους. Είναι μία μάχη διαρκείας με κατεστημένες αντιλήψεις, οι οποίες προέρχονται από το παρελθόν».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «Η χώρα μας βιώνει μία τραγωδία. Το τραύμα μας είναι ανοιχτό συλλογικό και βαθύ. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο για τις ζωές που χάθηκαν. Η κοινωνία μας πενθεί και θυμώνει. Και χάνει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Αυτόν τον θυμό, την αρχή του κόσμου πρέπει να μην το ξεχάσουμε, να μην τον απωθήσουμε, αλλά αν τον κάνουμε παραγωγικό. Δεν νιώθουμε μόνο την ευθύνη αλλά και την ντροπή θα έλεγα».

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS