Μητσοτάκης – Κεραμέως την Δευτέρα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

  • Dogma
μητσοτάκης

Εκτάκτως συνέρχεται, όπως έχουμε ήδη γράψει την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, παρουσία όχι μόνο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. 

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα (10.12.21) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο και την Υπουργό Παιδείας, «ανανέωσαν» το ραντεβού για την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Κεραμέως, θα δώσουν το παρόν στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και  η πορεία των εμβολιασμών, αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς με τους Ιεράρχες, ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές  αναμένεται να τεθούν επι τάπητος χρονίζοντα προβλήματα που έχουν σχέση με τον αριθμό θέσεων των κληρικών, τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας και την αξιοποίηση της περιουσίας, όπως ήδη έχει γράψει το dogma.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Ερίτιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Εκ της Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σημειώνεται ότι λόγω των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, η ειδησεογραφική κάλυψη της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί μόνον από το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ που θα δώσει εικόνα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που επιθυμούν, τον/την δημοσιογράφο και τον/την φωτογράφο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τον δημοσιογράφο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον φωτογράφο της Ιεράς Συνόδου.

 

Φωτογραφία: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

TOP NEWS