Μνήμη Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

  • Dogma
αγίων

Εκπληρώνοντας την ετήσια οφειλή τιμής και ευγνωμοσύνης, η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, του Περίβλεπτου Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου και των λοιπών Ιεραρχών, Κληρικών και λαϊκών μαρτύρων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνικής γης.

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο προσφυγικός, ιστορικός Ναός Ευαγγελιστρίας της προσφυγομάνας Νέας Ιωνίας, όπου την Κυριακή 19/9 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, των Βουλευτών του Νομού κ.κ. Χρήστου Μπουκώρου, Κώστα Μαραβέγια και Αθανασίου Λιούπη, των μελών των Μικρασιατικών Σωματείων της πόλης και πλήθους λαού, απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων.

Στην Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής. Προ της απολύσεως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη επικείμενη ανέγερση Ιερού Ναού επ’ ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην Νέα Ιωνία, ενώ προανήγγειλε μια σειρά εκδηλώσεων κατά το 2022, σε συνεργασία με τα Μικρασιατικά Σωματεία της Πόλης, για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή: «Κρατάμε ζωντανή μια Παράδοση και γνωρίζουμε το ακριβό τίμημα του διχασμού για τα Εθνικά μας πράγματα. Από την άλλη, η ενότητά μας, με ζωογόνο δύναμη την Ορθόδοξη πίστη μας, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να έχουμε μέλλον σ’ αυτή την πατρίδα.

Ακολούθησε η επίσημη Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής τραγωδίας και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων, στο προαύλιο του Ναού.

TOP NEWS