Μνήμη Αγίων Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
ιεραρχών

Τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, θα τιμήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος την ημέρα της μνήμης τους, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα, το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των Δ/ντών Εκπαιδεύσεως Μαγνησίας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει  Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Εκπαιδευτικών του τόπου μας και Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων Εκπαιδευτικών.

Στις 11.00π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εορταστική εκδήλωση, προς τιμήν του εκπαιδευτικού κόσμου της Μαγνησίας. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η παλαίμαχος Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος κ. Πολυξένη Βέτσικα, στην οποία ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα απονείμει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για την ανεκτίμητη και πολυχρόνια προσφορά της στην Εκπαίδευση.

Για την κ. Βέτσικα θα ομιλήσουν η κ. Αναστασία Πολίτου, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, η κ. Ευρύκλεια Αναγνώστου, Φιλόλογος και η κ. Μαρία Σιούλα – Καρκαλέτσου, Φιλόλογος.

Θα ακολουθήσει η απονομή της Τιμητικής Διάκρισης από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο και η αντιφώνηση της τιμωμένης.

TOP NEWS