Μνήμη Αγίου Μεθοδίου στη Νέα Αρτάκη

  • Dogma

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 το πρωί, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Η επίσκεψή του στην Παναγία τη Φανερωμένη έγινε με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού μαρτύρησε το 311 μ.Χ. στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, την Πόλη της Χαλκίδος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί, με πρώτο τον εορτάζοντα Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, ενώ προσήλθαν και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί για να τιμήσουν τον Άγιο και να προσευχηθούν για τον Εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Λουκά 12, 8-12), ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Μεθόδιο να αγωνίζεται στην ζωή της Εκκλησίας και να λαχταράει και να φρονεί όσα είναι ευάρεστα για τον Θεό, παραμένοντας συνεπής στη ζωή της Πίστεως, της ομολογίας και της αγάπης προς τον Θεό και τους ανθρώπους, κατά το πρότυπο του προστάτου του Αγίου Μεθοδίου.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Προσκυνήματος κ. Άγγελος Μαντάς και κ. Γεώργιος Παπανικολάου.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος απο τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, επισκέφθηκε την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου επιθεώρησε τις αναστηλωτικές εργασίες και ξεναγήθηκε από εκπροσώπους της επιστημονικής ομάδας και των εργαζομένων στα, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναστηλωτικά έργα εντός και εκτός του Ι. Ναού.

TOP NEWS