Μνήμη Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
αγίου νεκταρίου

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά μας Μητρόπολη θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 10.00 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου – Παναγιώτη Καλουζάκη, 32 ετών, εγγάμου, με καταγωγή από το Κεραμίδι, δευτεροετούς φοιτητού της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

Στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του παλαιού Επισκοπείου (όπισθεν της Νομαρχίας).

Την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, Γραμματέως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

TOP NEWS