Μνήμη Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου στη Μύκονο

  • Dogma
αγίου νικοδήμου αγιορείτου

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, που ανήγειρε ο θεοφιλής και φιλάγιος Καρδιολόγος Ιατρός κ. Σπ. Παπαϊωάννου τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος άμα τη αφίξει του μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, στην οποία ξεναγήθηκε και φιλοξενήθηκε από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Αλέξιο, και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμ. Αλεξίου και του Μοναχού Φιλαρέτου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίου, συνοδευόμενου από δύο πατέρες, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και του Αρχιδιάκονου Αντωνίου, και με την παρουσία πολλών πιστών.

Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια των πιστών να ζήσουν κατά Χριστόν, αφού ανακαλύψουν τα χαρίσματα, αλλά και τα λάθη τους, τα οποία αγωνίζονται να διορθώσουν, όπως ακριβώς ο απόψε τιμώμενος Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.
Ομίλησε, ωσαύτως, και ο Κτήτωρ του Ιερού Παρεκκλησίου, ο οποίος προέτρεψε τους πολυπληθείς παρισταμένους να αγαπούν την Εκκλησία και να έχουν τους Αγίους συνοδοιπόρους στη ζωή τους.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Χρυσόστομο με λόγους εγκαρδίους, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κτήτορα Ιατρό κ. Σπυρ. Παπαϊωάννου και ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο θέρος.
Αύριο το πρωί, στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ την  Δευτέρα 17 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ποιμαντική περιοδεία στην Άνδρο.

TOP NEWS