Μνήμη Αγίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Την ετήσια μνήμη του προσφάτως καταταχθέντος στους αγιολογικούς καταλόγους Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εόρτασε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 ολόκληρη η Μητρόπολη Χαλκίδος με εόρτιες λατρευτικές τελετές και ιερές αγρυπνίες.

Κέντρο όλων των εκδηλώσεων τιμής προς τον Όσιο Παΐσιο ήταν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου  στο Νέο Προκόπιο, το πρωί της 12ης Ιουλίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συνοδευόμενος από το Διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη, μετέβη εκεί και έγινε δεκτός από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Προσκυνήματος, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Πρωθιερέα του Προσκυνήματος Πρωτ. Ιωάννη Μάρκου-Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως και πλήθος γηγενών και παρεπιδήμων-προσκυνητών Κληρικών, που όλοι είχαν προσέλθει να συνεορτάσουν τον νεοφανή Όσιο.

Στη συνέχεια, τελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου η Αρχιερατική χοροστασία στον Όρθρο και η Θεία λειτουργία με συλλειτουργούς όλους τους προαναφερθέντες Κληρικούς, παρουσία εκατοντάδων πιστών προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε εύστοχα και συγκινητικά γύρω από το πρόσωπο και το βίο του Οσίου Παϊσίου.

Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm, και σε όλους τους πιστούς, μαζί με το Αντίδωρο, προσφέρθηκαν μικρές εικόνες του Οσίου Παϊσίου και της Αγίας Ευφημίας και ευλογημένο φαγητό.

TOP NEWS