Μνήμη Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Καλλινίκου στη Νάξο

  • Dogma
λειψάνων

Με την προσήκουσα θρησκευτική τάξη τιμήθηκε η μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης στη Νάξο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης Νάξου τελέσθηκε σήμερα (15/10)  το πρωί, επί τη μνήμη της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης, και τοις ονοματηρίοις του Επιχωρίου Επισκόπου, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, δισασχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Καλλινίκου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Νάξου και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Ιω. Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Νάξου, της Αντιπεριφερειάρχου Μεταφορών κσι Επικοινωνιών Κυκλάδων κας Ευδοκίας Κατσάνη, του Προέδρου Πρωτοδικών Νάξου, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, Εκπροσώπων του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, Αρχιμ. Χρυσόστομος Σταυράκης, αναφερθείς στη ζωή του νεοφανούς Αγίου Ιεράρχου, τονίζοντας ιδιαίτερα το ακέραιο του χαρακτήρα του και τη διαφάνεια της ζωής του, κάθε πτυχή της οποίας ήταν ύμνος και δοξολογία προς τον Κύριο, και προέτρεψε τους ακροατές του να ζουν με διαφάνεια και τιμιότητα, καθιστάμενοι, κατά το λόγο του Κυρίου «φως του κόσμου», και ευχήθηκε, εξ ονόματος Κλήρου και Λαού προς τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία ως άριστα τελετάρχησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας Αρχιμ. Δωρόθεος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε με λόγους εγκάρδιους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και όλους τους παραστάντες κατ’ αυτήν και ευχηθέντες προς αυτόν.

Ακολούθως, τελέσθηκε για πρώτη φορά Δοξολογία επί τη Απελευθερώσει της Νάξου από τα Γερμανικά στρατεύματα, εκδοθέντος προ ημερών Προεδρικού Διατάγματος, που ορίζει την 15η Οκτωβρίου « Ημέρα Απελευθέρωσης της Νάξου».

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε με πατριωτικό φρόνημα και ενθουσιασμό ο εν αποστρατεία Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Γεώργιος Μπάκαλος.Λόγω των επικρατουσών στην περιοχή δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι προς το παρόν άδηλο εάν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του ταξίδι προς Αθήνα.

 

TOP NEWS