Μνήμη Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου στο Βόλο

  • Dogma
Παϊσίου

Την μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά η Εκκλησία μας την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Επίκεντρο του εορτασμού του Οσίου Παϊσίουτου  Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Στις 9μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορτασθεί και φέτος, από κοινού με την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η Φοβερά Προστασία», στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου. Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και ανήμερα της εορτής η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση.

Πανηγυρίζει, επίσης, το ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Παϊσίου, Εφραίμ, Αμβροσίου και Πορφυρίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη στον Βόλο. Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου, θα τελεστούν επίσης, την Πέμπτη στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γερασίμου Βόλου, από τις 8.30μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., και Αγίας Αικατερίνης Βόλου από τις 9 μ.μ. εως τις 12.30 π.μ.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ