Μνημόσυνο για τον Χριστόδουλο στην Κέρκυρα

μνημόσυνο

Τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο για το Μακαριστό  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 8 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού.

μνημόσυνο

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος υπήρξε μια δυναμική και φωτισμένη από το Θεό προσωπικότητα, με λόγο προφητικό και ριξηκέλευθο.

μνημόσυνο

Ένας τέτοιος άνθρωπος λείπει στην εποχή μας, που τα πάντα διαλύονται . Είχε προειδοποιήσει αρκετά χρόνια πριν για τα δεινά που βιώνει σήμερα  η Πατρίδα μας και την πολεμική εναντίον της Εκκλησίας από τα διάφορα σκοτεινά κέντρα λήψης των αποφάσεων.

μνημόσυνο

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, ορθοτομούσε τον λόγο της αληθείας, χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά έκρουε τον κώδωνα  του κινδύνου για την αλλοίωση του ελληνοχριστιανικού χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

μνημόσυνο

Κλέινοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να θυμούνται τους λόγους και  τις παραινέσεις του Μακαριστού Χριστοδούλου και να έχουν μέσα στην καρδιά τους πίστη για το Χριστό, ακμαίο φρόνημα και πνεύμα αντίστασης, απέναντι στα κελεύσματα της εποχής μας.

μνημόσυνο

Δείτε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα που ετοίμασε το dogma.gr για το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ