Μνημόσυνο για τον Λαγκαδά Σπυρίδωνα [φωτο]

  • Dogma

Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος,  τελέσθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου ε.έ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά. 

 

Του Όρθρου, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιεροθέου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και των  Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ.κ. Δημητρίου και  Μποτσουάνας κ.κ. Γενναδίου.

 

Παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  καθώς και οι κατά σάρκα συγγενείς του μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.

 

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε με πολύ αγάπη και σεβασμό  στην πολυτάλαντο αγωνιστική προσωπικότητά του προκατόχου του, καθώς και στον θεάρεστον βίον και το πολυμερές πνευματικόν, ποιμαντικόν, και φιλανθρωπικόν έργον του αοιδίμου Αρχιερέως. 

 

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.

 

 

{gallery}92{/gallery}

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ