Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιμ. Ιερόθεο Κοενάκη στη Σύμη (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, την οποία ετέλεσε ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, με συλλειτουργούς του τον Αρχιμανδρίτην Ιωσήφ Αδαμόπουλον φιλοξενούμενον κληρικόν εκ της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας και τον Αρχιμανδρίτην Ανδρέα Δημητρίου.

Τη Δευτέρα 26ην Σεπτεμβρίου 2022, ετελέσθη εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως, το Εξάμηνον Ι. Μνημόσυνον του Ουρανοπολίτου, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Μονής και Ηγουμενεύσαντος εν αυτή κατά τα έτη 2006 εως 2018.

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, την οποία ετέλεσε ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, με συλλειτουργούς του τον Αρχιμανδρίτην Ιωσήφ Αδαμόπουλον φιλοξενούμενον κληρικόν εκ της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας και τον Αρχιμανδρίτην Ανδρέα Δημητρίου. Τους ύμνους εμελώδησαν ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο κ. Δημήτριος Κοπανίδης.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προέστη του Ιερού Μνημοσύνου, συμπροσευχομένων υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, του Ι. Κλήρου, αλλά και ευαρίθμων πιστών, ως και πνευματικών αυτού τέκνων.

Ο αοίδιμος Γέρων υπήρξε άνθρωπος Χριστοκεντρικός, προσευχόταν για όλους και για όλα, ήταν άνθρωπος της σιωπής, της προσευχής, της άνευ όρων ελεημοσύνης, της ζωντανής λατρείας του Θεού. Εκοσμείτο από ταπεινοφροσύνη, απλότητα και ένθεο ζήλο. Ήταν απολύτως παραδεδομένος εις το θέλημα του Θεού και την κοπιώδη διακονία του εις τους αναριθμήτους Προσκυνητάς του Ταξιάρχου. Αληθώς, ήταν μία καλλιεργημένη, αγιασμένη μορφή, χωρίς θόρυβο και προβολή. Εκοιμήθη προετοιμασμένος πνευματικά, γαλήνια και αγιασμένα και πλέον πρεσβεύει υπέρ πάντων ημών εις το Επουράνιον Θυσιαστήριον.

Αναφέρεται δε, ότι το εσπέρας της προτεραίας, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αντώνιος μετά του π. Ιωσήφ ετέλεσαν επί του τάφου του μεταστάντος Γέροντος Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

TOP NEWS