Μνημόσυνο Μητροπολίτου Δημητριάδος Δαμασκηνού

  • Dogma
Δημητριάδος

Την μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κυρού Δαμασκηνού Χατζοπούλου θα τιμήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος την Κυριακή 5/2, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Επισκόπου Σλαβονίας κ. Ιωάννου, της Σερβικής Εκκλησίας και του Σεβ. επιχώριου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Δαμασκηνού, ο οποίος φυλακίστηκε στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως Νταχάου, την περίοδο της Ναζιστικής θηριωδίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στις 6, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Εκδήλωση μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα περιλαμβάνει Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο «Σύλβια», του καλλιτέχνη Βίκτωρα Κοέν, και της στολής ομήρου του Στρατοπέδου Νταχάου, πού φορούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Δημητριάδος κυρός Δαμασκηνός.

Θα ομιλήσει ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σλαβονίας κ. Ιωάννης, με θέμα: «Χριστιανοί καί Ολοκαύτωμα. Το παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας», και η Ιστορικός Μαρία Καβάλα, με θέμα: «Η καταστροφή των Εβραίων στην κατοχική Θεσσαλονίκη και οι λιγοστές απόπειρες διάσωσης».

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ