Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής Θεομήτορος

  • Dogma
Θεομήτορος

Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Θεοφανούς μοναχής, Διευθύντριας των Εκπαιδευτηρίων «Θεομήτωρ,» τέλεσε σήμερα το πρωί στον ι. ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας του Μάκη Αδαμόπουλου
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στην ζωή της γερόντισσας «που ήταν χαρισμένη στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη των ανθρώπων», ενώ ευχήθηκε η νέα ηγουμένη και οι μοναχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας. Ένα παράδειγμα που έχουμε ανάγκη όλοι ανεξαιρέτως. Παρέστησαν οι μοναχές της Μονής, οι τοπικές αρχές, κληρικοί και πιστοί από όλη την Αθήνα, για να τιμήσουν τη μνήμη της μακαριστής Καθηγουμένης.

Ο σκοπός των ιδρυτών, αλλά και όσων αγωνίζονται μέσα σε αυτό το σχολείο, δεν είναι απλώς να προστεθεί στον αριθμό των σχολείων που λειτουργούν στην Ελλάδα σήμερα. Είναι μαζί με την προσφορά γνώσεων να διαπλάσουν και το ήθος των μαθητών. Να τους μιλήσουν για ιδανικά, να τους εμπνεύσουν την αγάπη στο Χριστό, να τους ευαισθητοποιήσουν στον ανθρώπινο πόνο και να τους δώσουν τα υλικά να κτίσουν γέφυρες προς τον πλησίον. Το διδακτικό προσωπικό -αποτελούμενο από μοναχές και λαϊκά κατά το πλείστον πρόσωπα – επιλέγεται με βάση την επιστημονική κατάρτιση, το ήθος και τα παιδαγωγικά προσόντα. Επιτελεί με αγάπη και ευσυνειδησία το έργο του. Επιβλέπει στοργικά τους μαθητές και πρόθυμα βοηθεί ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται και τους καθοδηγεί στην σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Το διδακτικό του έργο συμπληρώνεται με την πρωινή προσευχή, την συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας, τις σχολικές γιορτές, τις πολιτιστικές, αθλητικές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές. Η συνεργασία σχολείου και οικογένειας θεωρείται ιδιαίτερα αποδοτική και γι’ αυτό επιδιώκεται συστηματικά με τακτικές και έκτακτες συγκεντρώσεις και ενημερωτικές συναντήσεις των γονέων.

TOP NEWS