Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου – Φωτογραφίες

  • Dogma
κούρα

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο  Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου, τελέστηκε η Μοναχικὴ Κουρὰ του αδελφού της Μονής Ανδρέου, από τον Μητροπολίτη  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Ο αδελφός Ανδρέας κατά κόσμον Vavra Ladislav γεννήθηκε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Μοραβία, τόπος δράσεως των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Είναι γνω­στός εις την Ι­ε­ράν Μο­νήν από το έτος 2009, ότε αρχικώς επεσκέφθῃ και διέμεινε περὶ τα δύο έτη εις την επαρχίαν μας με σκοπόν την γνωριμίαν του Ηπειρωτικού Μοναχισμού. Διακρίνεται για την Μοναχική του ξενιτεία, την φιλότιμη εργατικότητα, την ευλαβική υπακοή στον Καθηγούμενο Γέροντα Αρσένιο και την Συνοδεία του αλλά και την ασκητική του αυταπάρνηση. Η αγά­πη του προς το Μο­να­χι­κόν Πο­λί­τευ­μα αποδεικνύεται και από την απαράμιλλη προσμονή του, καθότι ο  πόθος του εκπληρώθηκε έπειτα από είκοσι ένα έτη.

«Ἐνδύσασθε χιτῶνα τῆς σωτηρίας, ζώσασθε τὴν ζώνην τῆς σωφροσύνης, δέξασθε τὸ σημεῖον τοῦ Σταυροῦ, τοὺς πόδας τοὺς νοητοὺς ὁπλίσατε, τῆς ἐγκρατείας τοῖς ὅπλοις, καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν». (Τροπάριον ἐκ τῆς Μοναχικῆς κουρᾶς).

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: epirus tv news

TOP NEWS