Μονή Τοπλού: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Ηγουμένου

  • Dogma
τοπλού

Την έγγραφη παραίτησή του υπέβαλε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο ο Ηγούμενος της Ιερά Μονής Τοπλού Φιλόθεος Σπανουδάκης. Μια παραίτηση, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή από τον Μητροπολίτη. 

Την παραίτηση του και μάλιστα εγγράφως υπέβαλε στο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο ο Ηγούμενος, επί δεκαετίες, της Ιερά Μονής Τοπλού Φιλόθεος Σπανουδάκης, για υποθέσεις που σχετίζονται με τις αγροτικές καλλιεργητικές εκτάσεις της Μονής και τις έριδες που φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ ακτημόνων που καλλιεργούν αλλά και του ίδιου του Ηγουμένου για τις επιλογές στην παραγωγική διαδικασία των καλλιεργειών.

Για τον Ηγούμενο οι εντάσεις του τελευταίου διαστήματος φαίνεται ότι είχαν φτάσει στο απροχώρητο, με συνέπεια να υποβάλει την παραίτηση του. Όμως η παραίτηση, όπως όλα δείχνουν, έμεινε στον «αέρα» αφού κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος δεν την έκανε δεκτή, θεωρώντας ότι ο ρόλος του Ηγουμένου Φιλόθεου είναι αναντικατάστατος».

Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν πως η παραίτηση δεν έγινε δεκτή, αλλά φαίνεται πως το προσεχές διάστημα θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις.

Πηγή: neakriti

TOP NEWS