Μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση στη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma

Στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε εχθές, Πρωτοχρονιάτικη Συμφωνική Συναυλία της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως και του Φιλανθρωπικού της έργου, γενικότερα.

Την συμφωνία προσέφερε ως αντίδωρο στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών ο ευλαβέστατος νέος Γεώργιος Γαλάνης Μαέστρος, ο οποίος περάτωσε τις μουσικές του σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Μαζί του η υψίφωνος και εκ Πατρών επίσης καταγομένη Βασιλική Καραγιάννη και ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου.

DSC_0247

Το θαυμάσιο μουσικό σύνολο της Αθηναικής συμφωνικής Ορχήστρας ΝΕΩΝ- ΑΣΟΝ, διηύθυνε ο μαέστρος Γεώργιος Γαλάνης, ενώ ενδιαμέσως με παρεμβάσεις εξηγούσε, περί των μουσικών δρωμένων, ο Καθηγητής κ. Παύλος Σεργίου, ο οποίος με το ζωντανό λόγο του πέρασε θαυμάσια μηνύματα για την ζωή.

DSC_0214
Την συμφωνική Συναυλία προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αθλητικό Σύλλογο των Πατρών «Προμηθεύς», για την συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ώστε να πραγματοποιηθή η συναυλία, αλλά και όλους τους χορηγούς.

DSC_0225

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για το όραμα της τοπικής Εκκλησίας, για την πόλη και τόπο, για τα παιδιά μας, για τον Λαό μας. Αυτό το όραμα, είπε, το πραγματοποιεί η Εκκλησία μέσα από την λειτουργική και λατρευτική ζωή και διακονία, την φιλανθρωπία και τις άλλες δραστηριότητες και μέσα από το ήθος και τον λαμπρό χαρακτήρα των νέων μας, όπως είναι ο Γεώργιος Γαλάνης και πλήθος άλλων παιδιών μας.

DSC_0340
Η Εκκλησία είναι ο ζωντανός οργανισμός, η ζώσα παρουσία του Κυρίου στον κόσμο, το Σώμα του Χριστού. Η παρέμβασή της στον κόσμο είναι παρέμβαση ζωής και σωτηρίας. Το μήνυμα της είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδος, αγάπης και ζωής.

DSC_0261
Βοηθήστε μας να συνεχίσωμε τον ιερό αγώνα μας για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος .
Τέλος, ευχαρίστησε, τον μαέστρο Γεώργιο Γαλάνη και όλους όσοι συνετέλαν στην πραγματοποίηση της θαυμάσιας συμφωνικής συναυλίας, το μουσικό σχήμα, τους χορηγούς, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το πλήθος των Πατρέων που κατέκλυσε το Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου για να στηρίξη το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

DSC_0301

TOP NEWS