Μύκονος: Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Πέτρου

  • Dogma
θυρανοίξια

Με την καλούμενη θρησκευτική τάξη και λαμπρότητα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τα θυρανοίξια παρεκκλησίου στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, στη Μύκονο.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, τιμωμένου στο όνομα του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, στην περιοχή «Ἀγιος Ιωάννης» Μυκόνου, με τη συμμετοχή των δύο Αρχιερατικών Επιτρόπων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Πέτρου Μαραγκού και Βασιλείου Τζανιδάκη, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν να συνευχηθούν και να συγχαρούν την οικογένεια των κτητόρων, οι οποίοι ανήγειραν το Παρεκκλήσιο στη μνήμη της μητέρας τους.

Προς τους συναχθέντες πιστούς ομίλησε, με λόγο καλλιεπή και εκκλησιολογικά θεμελιωμένο ο κτήτωρ του Παρεκκλησίου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη την ευσεβή οικογένεια των κτηρότων για τις καλές παρακαταθήκες, που κληροδοτεί στα παιδιά της, και ειδικώτερα το σεβασμό της μνήμης των κεκοιμημένων και την ανέγερση ιερών Παρεκκλησίων, που κατά εκατοντάδες περικοσμούν τη Μύκονο και στα Θυσιαστήρια των οποίων τελείται η λογική Λατρεία.

Απηύθυνε επίσης, εγκάρδιες ευχές προς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την αυριανή ονοματική του εορτή.

 

TOP NEWS