Να αποφασίσει ο Αρχιεπίσκοπος: Συνοδικά ή κατά μόνας αποφαίνεται η Εκκλησία

  • Δόγμα

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου

Ως προς τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, αυτών δηλαδή που προέρχονται από υιοθεσία, ο κ. Ιερώνυμος, σε πρόσφατη δήλωσή του, έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι η Εκκλησία, όταν αυτά μεγαλώσουν και εκφράσουν τη θετική τους απόκριση, η Εκκλησία θα τα βαπτίσει κανονικά.

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, λίγες ημέρες πριν, έσπευσε να αποκηρύξει ως δεδομένο κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι η Εκκλησία θα σκεφθεί αν πρέπει να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Τον κ. Ιερόθεο ακολούθησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, «άδειασε» τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας ότι ο κ. Ιερώνυμος εκφράζει προσωπική θέση και όχι τη σύνολη γνώμη της Ιεραρχίας.

«Των ανακοινώσεων το ανάγνωσμα» γίνεται. Και αυτό διότι, ο κ. Ιερώνυμος, όταν επιθυμεί εκφράζει προσωπική γνώμη ωσάν να πρόκειται για το παπικό πρωτείο, όταν δε φθάσει ο «κόμπος στο χτένι», αναβιβάζει τη λύση κάθε ζητήματος σε συνοδική απόφαση και τονίζει ότι επ᾿ αυτού θα αποφανθεί η Ιεραρχία. Α, ξέχασα! Παίζει και το «δημοψήφισμα» τελευταία, ωσάν κρυφό χαρτί!

Ας είναι! Αναμένουμε και υπόλοιπα…!

TOP NEWS