Ναυπάκτου – Αγρίνιο: Στην Πινακοθήκη και στις κοινωνικές δομές του Αγίου Δημητρίου – Φωτογραφίες

  • Dogma
ναυπάκτου

Τακτικότατη είναι η παρουσία στο Αγρίνιο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεου.

Οι ποιμαντορικές ανάγκες τον φέρνουν συνέχεια στην πόλη αλλά ο ίδιος φροντίζει να το συνδυάζει με συμβολικές επισκέψεις ενώ συνηθίζει να περπατά στους δρόμους της πόλης και να έχει άμεση επαφή με τον κόσμο συνομιλώντας με τους πολίτες.

Ετσι έπραξε και μετά τη Θεία Λειτουργία στον I.N. Zωοδόχου Πηγής (Μητρόπολη) Αγρινίου περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου και επισκέφθηκε την Δημοτική Πινακοθήκη, όπου ξεναγήθηκε στα έργα της μόνιμης συλλογής από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, ζωγράφο κ. Χρήστο Γαρουφαλή, ο οποίος του προσέφερε ως αναμνηστικό της επισκέψεώς του, την συλλεκτική έκδοση «Προσφορά» με όλα τα έργα της Πινακοθήκης.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ιερό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου στεγάζονται οι κοινωνικές δομές του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προϊσταμένου του Ναού πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Καντάνη.

Ευλόγησε την διανομή του συσσιτίου που προσφέρει καθημερινά η Ενορία σε 300 ανθρώπους, ξεναγήθηκε στους χώρους του πνευματικού κέντρου και ενημερώθηκε για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο οποίο παρακολουθούν 280 μαθητές και διδάσκουν εθελοντικά 39 καθηγητές, αλλά και για το πολύπλευρο κοινωνικό έργο που επιτελείται από τον π. Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες του.

 

 

TOP NEWS