Ναυπάκτου Ιερόθεος: Αυτό είναι εκτροπή! Τι είναι οι εκκλησίες; Κομμωτήρια;

  • Dogma
ναυπάκτου

Να δοθεί στη δημοσιότητα η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για το αν θα πρέπει, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανοίξουν οι εκκλησίες ζήτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος. Σε μια έντονη αποστροφή του λόγου του, μίλησε ακόμη και για εκτροπή, επικαλούμενος φράση του Μαξ Βέμπερ.

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», τόνισε σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης (28.04.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Ζήτησε να ανοίξουν οι εκκλησίες κι αν το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός «θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει».

Ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου φρόντισε να προσθέσει με νόημα «τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δήλωσε… απογοητευμένος.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σούπερ μαρκετ; Είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;», είπε.

Διερωτήθηκε επίσης: «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά γιατί γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως». Γι’ αυτό και ζήτησε η πρόταση να δοθεί στη δημοσιότητα!

Και καταλήγοντας, έκανε λόγο για εκτροπή λέγοντας: «Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Οι εξουσίες είναι τρεις. Η νόμιμη εξουσία, η χαρισματική και η παραδοσιακή. Όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την χαρισματική και την παραδοσιακή, έχουμε μία εκτροπή. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».

Πηγή: www.newsit.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ