Ναυπάκτου Ιερόθεος: Τρισάγιο Ιερόθεου για τον Μακαριστού Αιτωλίας Κοσμά

  • Dogma
ναυπάκτου

Τρεις μήνες από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά συμπληρώθηκαν και χθες, Κυριακή Δ’ Νηστειών, 03 Απριλίου 2022, τρισάγιο επί του τάφου του , στο Κοιμητήριο της Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς , τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ευχόμενος για την ανάπαυση της ψυχή του.

Προηγουμένως στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Τοποτηρητής Ποιμενάρχης Ναυπάκτου, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Αναφερόμενος στον μακαριστό Μητροπολίτη είπε ότι επετέλεσε ένα σημαντικό έργο σε αυτή την Ιερά Μητρόπολη που θα πρέπει να κριθεί και να εκτιμηθεί στην ολότητά του.

«Ο Μητροπολίτης Κοσμάς περιόδευε συνεχώς και ως ιεροκήρυξ και ως επίσκοπος ολόκληρη την Μητρόπολη και ιερουργούσε και κήρυττε τον λόγο του Θεού. Χειροτόνησε καλούς ιερείς με αγάπη στον Θεό και γενικά άφησε ένα σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο», σημείωσε ο κ.Ιερόθεος.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS