Το Ναύπλιο τιμά τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής

  • Dogma
ναύπλιο

 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017,  τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, παραπλεύρως του Ξενοδοχείου «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», στην παραλία της πόλης. Προς προσκύνηση είχε τεθεί μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής(προστάτιδος των οφθαλμών).

Στο χώρο όπου ανεγέρθη τό Ξενοδοχείο «Άμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριον αφιερωμένο στην Όσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας ή μνήμη εορτάζεται στίς 26 Ιουλίου. Μάλλον κατά την οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού για την ανέγερση του Ξενοδοχείου, θά έγινε συμφωνία, ώστε να μην έκλειψη τελείως τό Ναϊδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τον ευλαβών περιοίκων και όχι μόνο.

DSC_1796paralia-9-768x512 DSC_1796paralia-1-768x512 DSC_1796paralia-11

Έτσι μετά την ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τη δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αυτού, διαμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού ναού.

Η ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το προσωπικό του Ξενοδοχείου «Άμφιτρύων» αλλά και για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής και επισκέπτες της πόλεώς μας.

TOP NEWS