Νέα εποχή στις σχέσεις Αθήνας – Φαναρίου – Στην Πόλη τον Ιούνιο ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

«Το αίμα νερό δεν γίνεται» αυτή η χαρακτηριστική φράση του Οικουμενικού Πατριάρχη μετά τη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, σηματοδότησε την αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Φαναρίου και Αθήνας. 

«Είχαμε μία καλή και χρήσιμη επικοινωνία με τον Μακαριώτατο αδελφό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι η πρώτη μας συνάντηση μετά από κάποιες στενοχώριες που μεσολάβησαν μεταξύ μας. Αυτά είναι ανθρώπινα», δήλωσε στο πλαίσιο της ιστορικής συνάντησης ο κ. Βαρθολομαίος με τον Αρχιεπίσκοπο να τονίζει με νόημα ότι προσυπογράφει αυτές τις δηλώσεις.

Οι δύο Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας φαίνεται πως είναι έτοιμοι να βάλουν τις μεταξύ τους σχέσεις σε μια νέα εποχή και για το λόγο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί μέσα στον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η απόφαση αυτή του κ. Ιερωνύμου έγινε γνωστή  κατά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε πως θα βρεθεί στο Φανάρι με αφορμή τα ονομαστήρια του Παναγιώτατου στις 11 Ιουνίου.

Φωτογραφία: intimenews.gr

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ