Νεαρός ιερωμένος άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό από εκκλησία του Πύργου

  • Dogma
πύργος

Κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία του Πύργου, αλλά και στους κόλπους της Μητρόπολης Ηλείας, αποτέλεσε το γεγονός ότι νεαρός ιερωμένος έκλεψε μεγάλο χρηματικό ποσό από το ταμείο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του Απριλίου, σε ειδικό χώρο εντός της εκκλησίας, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Ο δράστης γνώριζε τα κατατόπια λόγω προηγούμενης θητείας του ως νεωκόρος και είχε στην κατοχή του τα κλειδιά, ενώ σήμερα υπηρετεί ως διάκονος σε άλλη Μητρόπολη.

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι ο δράστης αποτελεί άνθρωπο του στενού περίγυρου της εκκλησίας, αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό βρισκόταν μεγάλο χρηματικό ποσό, αφού η κλοπή συνέβη λίγες ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, ο νεαρός ιερωμένος προσελήφθη ως νεωκόρος το 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου με πολύ καλές συστάσεις, ενώ τέλη του 2021 χειροτονήθηκε διάκονος στην Αχαΐα.

To synenas.gr, επικοινώνησε με την τοπική κοινωνία του Πύργου, η οποία είναι συγκλονισμένη από το αποτρόπαιο συμβάν, με τους πιστούς να μην μπορούν να πιστέψουν όσα έγιναν γνωστά.

Μάλιστα, τραπεζικός υπάλληλος που προσέρχεται τακτικά στο ναό κάνει λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που τον χαρακτηρίζει η ευγένεια. Πλην όμως κατά το παρελθόν ήταν αυτήκοος μάρτυρας, όταν ο συγκεκριμένος διάκονος κατηγορούσε για κλοπή από το ταμείο της εκκλησίας ανήλικους μαθητές, χωρίς ποτέ βέβαια να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του ενώπιον των αρχών καθώς η κίνησή του καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος της γύρω περιοχής και επέστρεψε μέρος των «εσόδων» στους υπευθύνους του ναού.

Τα κίνητρα του Α.Α. παραμένουν άγνωστα, αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ευκατάστατο άτομο, που κυκλοφορούσε με BMW και κινητό τηλέφωνο άνω των 1.000 ευρώ.

Τέλος, ερευνάται η πιθανή εμπλοκή του και σε άλλα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την «ιερά κλοπή»
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού που διαπράχθηκε πριν από οκτώ ημέρες σε Ιερό Ναό του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 5-5-2022 το βράδυ, εισήλθε σε Ιερό Ναό και αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο, που βρισκόταν στο εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (6.300) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ο άνδρας παρέδωσε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των (3.995)  ευρώ, ως μέρος των κλεμμένων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον εφημέριο του Ιερού ναού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή: synenas.gr / Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

TOP NEWS