Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Η ειρήνη του Θεού είναι ουσιαστική, σωστική και απόλυτη

  • Dogma
ιωνίας

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022,τελέσθηκαν οι Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό Αγ. Αναστασίας Περισσού στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Νέας Ιωνίας αναφέρθηκε στα μεγάλα και σωτηριολογικά γεγονότα που βιώνει η Αγία μας Εκκλησία την Μεγάλη Παρασκευή, τα οποία εντάσσονται στο σοφό έργο της αγαθής πρόνοιας του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου.

Ο υψωμένος στον Γολγοθά Σταυρός του Κυρίου, αποτελεί το κέντρο, γύρω από το οποίο στρέφεται το έργο της θείας απολυτρώσεως, και το σημείο αναφοράς, πάνω στον οποίο συνήφθη η νέα διαθήκη μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στην ειρήνη του Θεού, η οποία προσφέρεται μέσω της Εκκλησίας, είναι ουσιαστική, σωστική και απόλυτη και εχει προεκτάσεις σε όλη τη ζωή του ανθρώπου.

TOP NEWS