Νέο Διάκονο χειροτόνησε ο Καστοριάς Σεραφείμ

  • Dogma
καστοριάς

Την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Νικηφόρου Καλλίνικου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς.

Ο π. Νικηφόρος εκάρη Μοναχός προ μίας εβδομάδος στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου και έλαβε το αγγελικό σχήμα για να διακονήσει την τοπική Εκκλησία της Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο χρησιμοποίησε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και του μετέδωσε κάποιες αλήθειες της πίστεώς μας και άλλες πατρικές νουθεσίες.

Ο κληρικός, σημείωσε χαρακτηριστικά, είναι κι αυτός ένας μαθητής του Χριστού, όπως και οι Απόστολοι του Χριστού ήταν μαθητές Του. Και ένας τέτοιος μαθητής δεν μπορεί να λέγει και να διδάσκει διαφορετικά από αυτά που ορίζει η Εκκλησία μας, το ευαγγέλιο και η παράδοσή μας. Οφείλει υπακοή στο θέλημα του Θεού και υπακοή στο πρόσωπο του Επισκόπου, από τον οποίο έλαβε την ατίμητη ιερωσύνη.

Οι μαθητές του Χριστού, επίσης, είχαν πίστη στο πρόσωπό Του. Και η πίστη δεν είναι κάποιο θεωρητικό φιλοσόφημα, αλλά είναι η παραμονή και η εγκαθίδρυση του Χριστού μέσα στην καρδιά του καθενός.

Και ένα τρίτο χαρακτηριστικό των μαθητών, συνέχισε ο κ. Σεραφείμ, είναι η εμπιστοσύνη τους στον Χριστό. Ο μαθητής του Χριστού δεν κοιτάει ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά αντικρύζει κατάματα τον ήλιο της δικαιοσύνης, που είναι ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός και πορεύεται κάτω από τη σκιά του Σταυρού, εν μέσω θλίψεων, παγίδων και δυσκολιών, με μοναδικό σκοπό να αρέσει στον Θεό και να κάνει βίωμά του τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «ίνα πάντως τινάς σώσω».

Και κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ προτρέποντας τον νέο Διάκονο να μιμηθεί κι αυτός τους μαθητές του Χριστού και να έχει στη ζωή του πίστη, υπακοή και εμπιστοσύνη. Τέλος, του τόνισε πως το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει στον Επίσκοπό του θα ήταν η προκοπή του και αγιασμός του.

Ο π. Νικηφόρος θα λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, το Σαββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

TOP NEWS