Νέος Επισκόπου Κνωσσού ο Μεθόδιος Βερνιδάκης – Πότε θα γίνει η χειροτονία

  • Dogma
κνωσσού

O Μεθόδιος Βερνιδάκης εξελέγη ο νέος Επισκόπου Κνωσσού κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αξίζίζει να σημειωθεί ότι η θέση του Επισκόπου Κνωσσού ήταν κενή μετά την εκλογή του κ. Πρόδρουμου Ξενάκη ως Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο οποίος κατείχε τη θέση του Επισκόπου Κνωσού από τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους η χειροτονία του κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να γίνει πιθανότατα στις 5 Νοεμβρίου 2022 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Σημειώνεται ότι για τον Επίσκοπο Κνωσού δεν πραγματοποιείται ενθρόνιση, καθώς ουσιαστικά τελεί χρέη βοηθού του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, κατά κόσμoν Εμμανουήλ Βερνιδάκης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 27/6/1969. Τις εγκύκλιες σπουδές του τελείωσε στο Ηράκλειο.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στή συνέχεια στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μοναχός εκάρη στις 16/2/1991 στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 9/3/1991 και Πρεσβύτερος στις 10/4/1994 από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ, κ. Τιμόθεο.

Εξελέγη και υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγκαράθου από 29/10/2001 μέχρι 21/4/2004 οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

TOP NEWS