Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

  • Δόγμα

Στην εκλογή νέου Ηγουμένου προχώρησε σήμερα η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, μετά την προ ημερών εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Ηγουμένου Αρχιμ. Αιμιλιανού Καζαντζίδη, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια. Νέος Ηγούμενος εξελέγη ο Αρχιμ. Νικόδημος Αγαθονίκου. Από κοινού με τον Μακαριστό π. Αιμιλιανό, ανέλαβαν προ πολλών ετών, τις τύχες της εγκαταλειμμένης Μονής, την ανοικοδόμησαν και συνέστησαν […]

Στην εκλογή νέου Ηγουμένου προχώρησε σήμερα η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, μετά την προ ημερών εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Ηγουμένου Αρχιμ. Αιμιλιανού Καζαντζίδη, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.

Νέος Ηγούμενος εξελέγη ο Αρχιμ. Νικόδημος Αγαθονίκου. Από κοινού με τον Μακαριστό π. Αιμιλιανό, ανέλαβαν προ πολλών ετών, τις τύχες της εγκαταλειμμένης Μονής, την ανοικοδόμησαν και συνέστησαν εκλεκτή αδελφότητα, που συνεχίζει την μακρά Μοναστική παράδοση της Τοπικής μας Εκκλησίας στην επαρχία Αγιάς.

Παράλληλα με την εκλογή του νέου Ηγουμένου η Μονή ανακοινώνει ότι το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού π. Αιμιλιανού θα τελεστεί το Σάββατο 8/1, στο Μοναστήρι, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Εκ του Γραφείου Τύπου

TOP NEWS