Νέος κληρικός στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
νέος κληρικός

Την Χειροτονία ενός νέου Κληρικού, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, όπου και Ιερούργησε την Κυριακή 6  Μαρτίου, την επονομαζόμενη και Κυριακή της Αποκρέω.

Νέος κληρικός της Μητροπολέως Λαγκαδά είναι ο ευλαβέστατος Αλέξανδρος Καλλιανίδης, καταγόμενος εκ της Σκύδρας Εδέσσης, Φοιτητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και υιός Ιερέως. Ο νέος κληρικός προστίθεται στην Ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ως άμισθος έγγαμος κληρικός.

DSC_9221 DSC_9268 DSC_9271 DSC_9275 DSC_9281 DSC_9327

Παρόντες μεταξύ των άλλων στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία, ήταν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Παντοκράτορος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Κεχαγιόγλου και Παναγίας Σπηλαιωτίσσης Αγράφων Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Α.Ε.Α.Θ. και Αναπληρωτής Καθηγητής π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, πολλοί συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές του νεοχειροτονούμενου καθώς και πλήθος πιστών και προσκυνητών οι οποίοι και παρέστησαν συνπροσευχόμενοι και ευχόμενοι για τον νέο Διάκονο.

DSC_9345

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα καθώς και στην ακουσθήσα Ευαγγελική  Περικοπή, τονίζοντας ότι η ζωή του ανθρώπου θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη με το Θέλημα και την Επιταγή του Κυρίου.

DSC_9360

Η αληθινή ζωή, βρίσκεται μέσα από την ζωή της Αγάπης προς το πρόσωπο του αδελφού μας. Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό αλλά ταυτόχρονα είναι και συνδεδεμένο με το πρόσωπο του Κυρίου, εις το οποίο ο καθένας ατενίζει το Φως και την Αλήθεια. Γι’ αυτό και όταν περιφρονούμε ή υπηρετούμε έναν άνθρωπο, είναι σαν να περιφρονούμε ή να υπηρετούμε τον Κύριο, ο Οποίος και έρχεται και τοποθετείτε στην θέση του ελαχίστου για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η αξία της ζωής, δεν βρίσκεται σε εξωτερικά πλαίσια που οικοδομεί ο άνθρωπος, αλλά βρίσκεται εκεί που υπάρχει το αυθεντικό έργο του Θεού.

DSC_9373

Ο Κύριος θέλει στην ζωή μας να είμαστε αληθινοί προς Εκείνον και προς όλους.

DSC_9380 DSC_9392 DSC_9415

Εν συνεχεία απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους και νουθεσίες, προς τον νέο Διάκονο, τον προέτρεψε μεταξύ των άλλων, να υπηρετεί τον Χριστό και την Εκκλησία σύμφωνα με τις παραδόσεις και σύμφωνα με τα όσα διδάχτηκε μέσα στην Ιερατική Οικογένεια όπου ανατράφηκε και μεγάλωσε μεταφέροντας ταυτόχρονα το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου και της συνεχούς παρουσίας Του ανάμεσα μας.

DSC_9435 DSC_9446

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ