Νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος

  • Dogma
νέος μητροπολίτης καρπενησίου

Νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου εξελέγη πριν από λίγο από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Γεώργιος Ρέμπελος γεννήθηκε τό 1963 στο χωριό Καστέλλα Εὐβοίας. Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών . Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική μας Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός  στην Α/θμια εκπαίδευση, εργάστηκε σε Δημοτικά σχολεία στην περιοχή της  Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του  τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου στον οποίο διακονεί μέχρι και σήμερα εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Π.Μ. και διπλανές ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος.

Από το 2008 υπηρετεί και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών ,Συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως  Β΄Γραμματέας –Πρακτικογράφος.

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού, στη νοτιοδυτική πλευρά του Βελουχιού σε υψόμετρο 960 μέτρα. Απέχει 78 χλμ από τη Λαμία και 111 χλμ από το Αγρίνιο, μέσω της γέφυρας της Επισκοπής.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ