Νέος ναός Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
αγίου χαραλάμπους

Η Τελετή Θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος ευρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου, όπου και ανεγείρεται το «Ίδρυμα Χαράλαμπος Παπέ», πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου.

Την 10η του τρέχοντος μηνός ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον πάνσεπτον και ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου Μελισσοχωρίου.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, διαβάσθηκαν τα κόλλυβα του σήμερα τιμωμένου Αγίου Χαραλάμπους, ενώ τελέσθηκε  και το μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του Χαραλάμπους Παπέ, ευεργέτου και δωρητού, του ανεγειρομένου ομώνυμου ιδρύματος, την θεμελίωση του οποίου είχε πραγματοποίησει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά το παρελθόν έτος 2012.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Τελετή Θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος ευρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου, όπου και ανεγείρεται το «Ίδρυμα Χαράλαμπος Παπέ».

DSC_7843

Κατά την διάρκεια της Τελετής παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου καθώς και οι κατά σάρκα αδελφές και συγγενείς του εκλιπόντος δωρητού, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μεγάλου αυτού ευεργέτου ενώ παράλληλα εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την γρήγορη αποπεράτωση όλων των προβλεπόμενων εργασιών.

DSC_7806

 

Διαβάστε εδώ τον βίο του Αγίου Χαραλάμπους

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ