Ο Αυστρίας Αρσένιος στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

  • Dogma
αυστρίας

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού στο όμορφο και γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στα, ιδιαιτέρου κάλλους, Φαλάσαρνα της Ενορίας Πλατάνου, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου καλωσόρισε θερμά τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο αναφέροντας: «Με χαρά, τιμή και αγάπη χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε έναν εκλεκτό Ιεράρχη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο. Ιεράρχη, ο οποίος στο βραχύ χρόνο της Ποιμαντορίας του στην ιστορική Ι. Μητρόπολη Αυστρίας, η οποία περιλαμβάνει την Αυστρία και την Ουγγαρία, έχει συμβάλλει τα μέγιστα εις την ζωντανή και ενεργή παρουσία της Ορθοδοξίας στις χώρες αυτές.

Χειροτόνησε πλειάδα αξίων Κληρικών, δημιουργεί Μοναστήρια, ίδρυσε νέες Ενορίες, προικοδότησε την Εκκλησία με ένα κτιριακό συγκρότημα 10.000τ.μ., όπου η λειτουργία του θα δώσει νέα δυναμική και προοπτική στην Ι.Μ. Αυστρίας, δίδει ζωντανή μαρτυρία πίστεως και αληθείας τόσο στο ποίμνιο του, όσο και στους λαούς των χωρών αυτών», κατέληξε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, δίδοντας τον λόγο εις τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη.

Ευχαριστώντας ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος «δια την φιλάδελφο και ευγενική πρόσκληση», αναφέρθηκε εις την τιμωμένη Αγία Παρασκευή σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η νεαρά αυτή κόρη διδάσκει σε όλους μας την ανάγκη ομολογίας και μαρτυρίας πίστεως σε εποχές δύσκολες και ανατρεπτικές όπως αυτές που ζούμε. Εποχές που αναζητούνται πρόσωπα αληθινά, αυθεντικά, γνήσια, πρόσωπα όπως αυτό της Αγίας Παρασκευής, να μαρτυρούν Χριστό και αλήθεια.

Ας μείνουμε ενωμένοι στην πίστη και την αγάπη της Εκκλησίας», κατέληξε διανέμοντας τον άρτο στους εκατοντάδες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τους προαύλιους χώρους του προσκυνήματος.

TOP NEWS