Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ στην Τανζανία

  • Dogma
αλεξανδρείας

Στην Αρούσα της Τανζανίας, στην Ανατολική Αφρική, έφτασε την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022,  ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β ́, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας υποδέχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Αρούσας ο επιχώριος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος και κληρικοί της Επισκοπής.

Μετά την επίσημη υποδοχή ακολούθησε δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας, όπου ο Πατριάρχης απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης.

Ειδικότερα ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στο όραμά του για την πορεία της Ορθοδοξίας στην Αφρική και ειδικότερα στην περιοχή αυτή, ενώ ευλόγησε πατρικώς τους παρισταμένους ιθαγενείς κληρικούς και λαϊκούς λέγοντας πως αυτοί είναι οι φερέλπιδες νέοι της Αφρικής.

Ο Μακαριώτατος θα παραμείνει στην Αρούσα για μία εβδομάδα, για να ευλογήσει το Ορθόδοξο ποίμνιο της Επισκοπής, να έχει συναντήσεις με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της Περιφέρειας καθώς και να θεμελιώσει τις νέες ιεραποστολικές υποδομές της Επισκοπής.

TOP NEWS