Ο Αλβανίας Αναστάσιος στην συναυλία «Τα τραγούδια μας»

  • Dogma
αναστάσιος

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη χθεσινή συναυλία «Τα τραγούδια μας», την οποία τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος απηύθυνε χαιρετισμό στη χθεσινή συναυλία «Τα τραγούδια μας» που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής.

αναστάσιος

Την συναυλία είχε θέσει υπό την αιγίδα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Παρέστησαν Ιεράρχες, κληρικοί και εκατοντάδες λαϊκοί, για να παρακολουθήσουν την συναυλία, αλλά και για να ακούσουν τον λόγο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας.

αναστάσιος

Ήταν ένα αφιέρωμα στο χριστιανικό τραγούδι, τη μουσική κληρονομιά που σημάδεψε τον 20ο και επεκτάθηκε στον 21ο αιώνα, σύμβολο ενός αγώνα αλλά και βιωματική έκφραση πολλών γενεών.

αναστάσιος

Σε μια εποχή στην οποία αναζητούμε ποιοτικές πολιτιστικές προτάσεις, μια συντροφιά φίλων, που έζησαν τα όμορφα νεανικά χρόνια της ζωής τους σε χριστιανικές κατασκηνώσεις και συναντήσεις, είχαν την έμπνευση και πήραν το ρίσκο να αναδείξουν το χριστιανικό τραγούδι στην πρώτη γραμμή των μουσικών δρωμένων της χώρας και το παρουσίασαν στον πρώτο συναυλιακό χώρο της πατρίδας μας.

αναστάσιος

Για πρώτη φορά, αυτές οι πολυαγαπημένες συνθέσεις παρουσιάστηκαν από συμφωνική ορχήστρα και μεγάλες χορωδίες. Συγκεκριμένα, τα τραγούδια εκτέλεσε η 50μελής Συμφωνική Ορχήστρα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, και ερμήνευσαν 250 χορωδοί με τα Μουσικά Σύνολα «Επτάχορδη Λύρα» Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου υπό τη διεύθυνση της Χρυσούλας Τσιμούρη, και τις Παιδικές Χορωδίες του Σπύρου Λάμπρου, της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» υπό τη διεύθυνση του Ηλία Λιαμή, Viva Voce υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Κωνσταντόπουλου, και Con Anima υπό τη διεύθυνση της Ιουλίας Τζανετουλάκου.

αναστάσιος

Συμμετείχε μικρό φωνητικό και ορχηστρικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χατζηνικολάου. Τραγούδησαν η Καίτη Κουλλιά και ο Κωνσταντίνος Μπιλάλης. Φιλική συμμετοχή: Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι). Την ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια των τραγουδιών έκανε ο Ντίνος Γεωργούντζος. Τη σκηνοθεσία της συναυλίας υπέγραψε ο Δημήτρης Αδάμης.

αναστάσιος

Στη συναυλία τιμήθηκαν με μικρά αφιερώματα δύο ταλαντούχοι άνθρωποι, ο Αμβρόσιος Χατζηαποστόλου και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος.

αναστάσιος

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS