O Αμερικάνος Πρέσβης στο Διπλάτανο Θέρμου για την Αγία Μαρίνα- Βίντεο – Φωτογρφίες

  • Dogma
αγια μαρίνα

Ξεχωριστός ήταν φέτος ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Διπλάτανος του Δήμου Θέρμου, ένα  για χωριό με πολλούς ομογενείς στην Αμερική, οι οποίοι ήρθαν μετά από μια τριετία λόγω της πανδημίας για να τιμήσουν τη μνήμη της. Στο λαμπρό εορτασμό της Αγίας Μαρίνας παρέστη και ο Ναυπάκτιος στην καταγωγή Αμερικανός Πρέσβης κ. Γιώργος Τσούνη.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας  που εκκλησιαστικά ανήκει στην Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ιερούργησε χθες Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κατά το κήρυγμά του ερμήνευσε την ομολογία της Αγίας Μαρίνας όπως σώζεται στο ιερό συναξάριο της: «Μαρίνα όνομάζομαι, της Πισιδίας είμαι γέννημα και θρέμμα και το του Κυρίου μου Ιησού Χριστού επικαλούμαι όνομα».

Τόνισε ιδιαίτερα τρία σημεία: το όνομα της Αγίας, την Ελληνική της καταγωγή και την χριστιανική της ιδιότητα. Επεσήμανε ότι αυτή ήταν η ταυτότητά της και τόνισε ότι πρέπει να διαφυλάσσουμε και την δική μας ταυτότητα και να κρατάμε τις παραδόσεις μας σε μια εποχή που κυκλοφορούν πολλές άλλες παραδόσεις.

Δείτε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αμερική Διπλατανιωτών, Αντιδήμαρχοι και πλήθος κατοίκων.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην κεντρική πλατεία του χωριού, έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή του Αμερικανού Πρέσβεως στην Ελλάδα κ. Τζόρτζ Τσούνη και μίλησαν σχετικά ο Δήμαρχος Θέρμου, ο Σεβασμιώτατος, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο  Αθανάσιος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος των εν Αμερική Διπλατανιωτών και ο κ. Πρέσβης.

Κατά την επιστροφή του στην έδρα του ο Σεβασμιώτατος έκανε στάση στον οικισμό «Άγιος Ιωάννης», του χωριού Κόνισκα του Δήμου Θέρμου που ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου υπήρχε πανηγυρίζον Εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας και πραγματοποιούνταν ημερήσιο πανηγύρι στην πλατεία του οικισμού. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σχετικά στους κατοίκους και τους ευχήθηκε για την πανήγυρη του χωριού τους.

 

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS