Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στην 94η τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών

  • Dogma
αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εστίασε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα κατά την ομιλία του ως κεντρικός ομιλητής στην κοινή τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού στις 12 Ιουλίου.

Η τελετή αποφοίτησης σηματοδότησε επίσης την ολοκλήρωση της τριετούς θητείας του προέδρου του Κολλεγίου, Κώστα Εμμανουήλ Συνολάκη, ο οποίος στην ομιλία του παρουσίασε συνοπτικά την πρόσφατη πρόοδο του σχολείου και τα σχέδια για το μέλλον.

Τα δύο σχολεία – που βρίσκονται στο Ψυχικό, ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας – ανήκουν και τα δύο στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα. Αν και ονομάζεται “κολέγιο”, το ίδρυμα περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία σχολεία της Ελλάδας, του οποίου ιδρυτές και μεγαλύτεροι δωρητές ήταν ο Εμμανουήλ Μπενάκης, γνωστός Μεγάλος Ευεργέτης της σύγχρονης Ελλάδας, και ο Στέφανος Δέλτα. Το όραμά τους ήταν να συνδυάσουν τις καλύτερες εκπαιδευτικές πρακτικές και αρχές της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, η οποία επικεντρώθηκε στην ιστορία, τα επιτεύγματα και την αγάπη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την Ελλάδα, πλαισιώθηκε από σύντομα βίντεο με την ελληνική παρέλαση του 2023 στη Νέα Υόρκη και τη φετινή εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου συμμετέχουν ο ∆ρ. Αλέξης Φυλακτόπουλος (Τάξη του ’65), Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγιακού Ετους στην Αθήνα (CYA), και ο ∆ρ. Γιώργος Ντάγκας (Τάξη του ’83) από τη Νέα Υόρκη, διακεκριμένος καρδιολόγος, επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS