Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος την προσεχή Πέμπτη στο Άγιο Όρος- Η «στοχευμένη παραπληροφόρηση» και το αναλυτικό πρόγραμμα

  • Dogma
αμερικής

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με ομάδα σαράντα προσκυνητών εξ Αμερικής, θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος, επ᾽ ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων, ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος. 

Μάλιστα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο διέψευσε εκ νέου την πληροφορία ότι ο κ. Ελπιδοφόρος θεωρείται  persona non grata για την Αθωνική Πολιτεία, κάνοντας λόγο για «επανάληψη στοχευμένης παραπληροφόρησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Αναφορικά με δημοσίευμα στην Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας “Καθημερινή” με τίτλο “Εμπλοκή με Ελπιδοφόρο στον Άθω -Ανεπιθύμητος θεωρείται από την Ιερά Κοινότητα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής” με αφορμή τη βάφτιση παιδιών ομόφυλου ζεύγους Ελληνοαμερικανών όπως αναφέρεται σε αυτό, το γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θέλει να καταστήσει σαφές πως:

Το σημερινό δημοσίευμα αποτελεί επανάληψη της ίδιας στοχευμένης παραπληροφόρησης που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από δέκα ημέρες (στις 4 Ιανουαρίου) σε έντυπο της Νέας Υόρκης με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις ειδικά σε αυτή την πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα της Επίσκεψης

Όπως ανακοινώσαμε στο τέλος του 2023 και επαναλάβαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μαζί με ομάδα σαράντα προσκυνητών εξ Αμερικής, επισκέπτεται το Άγιο Όρος, επ᾽ ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.

Στις 18 Ιανουαρίου το προσκύνημα θα ξεκινήσει από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, όπου ο Σεβασμιώτατος θα προστεί στην αγρυπνία και την αρχιερατική Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και στον καθαγιασμό των υδάτων στις 19 Ιανουαρίου.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος με την ακολουθία του θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία είναι η μητέρα Ιερά Μονή των σπουδαίων μοναστηριών, τα οποία ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ίδρυσε στην Αμερική.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερα Μονή Φιλοθέου. Την ίδια μέρα ο Αρχιεπίσκοπος με τους προσκυνητές θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου και θα καταλύσουν εκεί, και στις 22 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν την επίσκεψη.

Να σημειωθεί πως η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων στις 28 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής επίτιμο μέλος της.

TOP NEWS