Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ονομάτισε την πλατεία της Μαρώνειας σε «Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ»

  • Dogma
αμερικής

Στην Μαρώνεια χτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, τίμησε την μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη, του Μαρωνείτου και ονομάτισε την πλατεία του χωριού σε πλατεία «Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» τιμώντας με αυτόν τον τρόπο και την περιοχή μας και την Μαρώνεια που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος

Φορείς της πολιτείας, του στρατού, της εκκλησίας από όλη την ΑΜΘ ήταν σήμερα (03/03) στην πλατεία της Μαρώνειας για την τελετή, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων που καλωσόρισε για άλλη μια φορά τον Αρχιεπίσκοπο στην περιοχή μας και είπε λίγα γεγονότα της ζωής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με την σειρά του καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και είπε ότι αποτελεί τιμή για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών η νέα ονομασία της πλατείας με την παρουσία του ίδιου. Παρών ήταν και ανιψιός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μιχαήλ, αλλά και ελληνοαμερικάνοι που ήρθαν στην Ελλάδα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος έκανε λόγο για την Μαρώνεια ως «καρδιά του ελληνισμού που χτυπάει εδώ στην Μαρώνεια» και ζήτησε από τα παιδιά του Γυμνασίου και Δημοτικού Ξυλαγανής που ήταν στην τελετή να σηκώσουν τις σημαίες τις ελληνικές ψηλά, ώστε να κυματίσουν. Στο τέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που φέρει το όνομα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην πλατεία του χωριού και τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Πηγή: xronos.gr

TOP NEWS