Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

  • Dogma
αμερικής

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. 

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος ζήτησε τις συμβουλές του Μακαριωτάτου για το πώς να κυβερνήσει το σκάφος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής «η οποία», όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «έχει την χαρά και την τιμή να διαποιμαίνει ίσως το πιο επιτυχημένο κομμάτι της ελληνικής διασποράς» και σημείωσε ότι «στα καθήκοντά του είναι η διατήρηση της συνείδησης του συνδέσμου με την πατρίδα, την Ελλάδα, αλλά και η διατήρηση της εθνικής, πολιτισμικής, γλωσσικής συνέχειας και της πιστότητας στην Ορθόδοξη παράδοση».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο «ο Θεός να δώσει δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσετε όλα τα θέματα» και υπογράμμισε πως «η παρουσία της Εκκλησίας έξω από την Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ισάξια της Πρεσβείας». Αναφερόμενος στην ομογένεια ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «όταν μιλάμε για τους Έλληνες της Αμερικής αγγίζουμε την καρδιά του κομματιού της Ελλάδας που βρίσκεται μακριά μας» και συμπλήρωσε πως «είναι ευτύχημα να υπάρχει στην Αμερική ο πρώτος της Εκκλησίας, ο οποίος θα καθοδηγεί, θα συμπάσχει, θα συγχαίρει, θα συναγωνίζεται για αυτούς τους ανθρώπους, που το αντίκτυπο στη ζωή τους είναι ένα μήνυμα για τη δική μας ζωή».

Tον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Πρωτοσύγγελλος, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

αμερικής

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ