Ο Αρχιεπίσκοπος με τη Δόμνα Μιχαηλίδου – Αγαστή συνεργασία κράτους – Εκκλησίας για την προνοιακή πολιτική

  • Dogma
αρχιεπίσκπος

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της συνεργασίας για το προνοιακό  έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος», συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 28 Ιουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με την κα. Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Υφυπουργός κα. Μιχαηλίδου και ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκαν τους χώρους του γηροκομείου, συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους τροφίμους του Κέντρου, ενώ παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες αναφορικά με τη σύγχρονη προσέγγιση στην υποστηρικτική φροντίδα της τρίτης ηλικίας.

Η διαχρονική σημασία της συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας για την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την προνοιακή πολιτική, αποτέλεσε κοινό τόπο του Αρχιεπισκόπου και της Υφυπουργού.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την επίσκεψή της και εξήρε τη συμβολή της στην ίδρυση και λειτουργία δομών πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι: «Η προστασία και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των γιαγιάδων και των παππούδων μας ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Κέντρο Γεροντολογίας «Αγ.Πορφύριος», γιατί παρέχει στους ωφελούμενους του υπηρεσίες φροντίδας υψηλών προδιαγραφών που πραγματικά τους αξίζουν. Μια δομή σύγχρονη, ανοιχτή στην κοινωνία, με εγκαταστάσεις που δεν θυμίζουν ίδρυμα.

Έτσι οραματιζόμαστε την κοινωνική προστασία του αύριο. Γι’ αυτό ως Πολιτεία στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που ενισχύει αυτό το σκοπό. Κράτος και Εκκλησία, εργαζόμαστε εντατικά ώστε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

TOP NEWS