Ο Αρχιεπίσκοπος με τον Γεν. Γραμμ. του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης σε συνέχεια της από 2 Ιουλίου συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ως άνω Υπουργείου για την υλοποίηση τριών τεχνικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα μελέτης και κατασκευής του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων, αποκατάστασης και συντήρησης του παλαιού ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιεράς Συνόδου, το οποίο σήμερα στεγάζει υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και μελέτης και αποκατάστασης, οικοδομικής και καλλιτεχνικής, του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα, δηλαδή του παρεκκλησίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα ως άνω έργα εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2020), βάσει της υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 95002/11.9.2020 σχετικής απόφασης περί δέσμευσης των απαραίτητων πόρων του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, όπως αυτή αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: Ω4ΒΔ46ΜΤΛΡ-0ΔΚ.

Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των μεγαλόπνοων αυτών έργων αποτελεί επιστέγασμα της άριστης έως τώρα συνεργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τόσο με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσο και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διασύνδεσης και Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Dr.Απόστολος Καβαλιώτης, και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Θεόδωρος Χαμάλης.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS