Ο Αρχιεπίσκοπος με τον νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Ο νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον π. Ραφαήλ και του ευχήθηκε δύναμη και υπομονή, ενώ επεσήμανε πως θα υπάρχει μία καλή συνεργασία. Ο Έξαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και μετέφερε την αγάπη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

«Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του Πατριαρχείου» τόνισε ο π. Ραφαήλ, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι «με αισθήματα χαράς και συγκίνησης έκανα την πρώτη μου επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να υποβάλλω τα σέβη μου και να λάβω την ευχή του για το ξεκίνημα της νέας διακονίας στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου.

Είχαμε μια καλή συνάντηση και πιστεύω θα έχουμε μια καλή συνεργασία για το καλό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή του, «γιατί», όπως είπε, «ο νέος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου είναι ένας κληρικός που τον γνωρίζω πολλά. Και από την υπηρεσία του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, αλλά και από τότε που ήταν Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Φθιώτιδος». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «πιστεύω πως τα θέματα του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα θα προχωρήσουν καλά και η συνεργασία μας θα είναι γόνιμη και αγαστή».

Αμέσως μετά, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άγγελος Συρίγος.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS