Ο Αρχιεπίσκοπος με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στη διαχρονική φιλία και συνεργασία των δύο λαών αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Νίκολα Σελάκοβιτς.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον υπουργό και την συνοδεία του και αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία των δύο χωρών τονίζοντας πως ένα κοινό στοιχείο της ταυτότητας των δύο λαών είναι η ορθόδοξη πίστη. Ανέφερε, ότι πολλοί συνεργάτες της Εκκλησίας της Σερβίας έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για κοινές ρίζες και κοινούς αγώνες. Μίλησε, επίσης, για την ανθρωπιστική βοήθεια και την συμπαράσταση της Ελλάδας προς τον Σερβικό λαό και επεσήμανε ότι η συνεργασία πρέπει να είναι συνεχής και διαρκής. Έκανε, ακόμη, αναφορά σε μία επικοινωνία που είχε με τον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας, ο οποίος του είχε ζητήσει βοήθεια αναφορικά με το Κόσοβο και τότε ο Αρχιεπίσκοπος είχε εκφράσει την συμπαράστασή του σημειώνοντας πως οι Έλληνες πιστεύουν πως αυτό που είναι ο Παρθενώνας για την Αθήνα είναι το Κόσοβο για τη Σερβία.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερη η χαρά του που κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα κατάφεραν να συναντηθούν. Μίλησε για την συνεχή στήριξη της Ελλάδας τονίζοντας πως τους δύο λαούς τους συνδέει μία πραγματική φιλία. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες κάνοντας λόγο για ανάγκη συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.
Παράλληλα μίλησε για την αγάπη και την φιλοξενία των Ελλήνων προς τα ορφανά παιδιά της χώρας, ενώ έκανε γνωστό ότι ο Πατριάρχης Σερβίας -με αφορμή τις φετινές πυρκαγιές και πλημμύρες στην Ελλάδα- ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθεί στους ναούς ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα φροντίσει ο ίδιος να φτάσει στον προορισμό της.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν συνεργάτες του υπουργού και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS