Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος στην Καστοριά

  • Dogma
πρώην αμερικής

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παντελεήμονα, επισκέφθηκε την Καστοριά

Πιο συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος βρέθηκε στην Πορειά, προσκεκλημένος της οικογένειας Σπυρόπουλου προκειμένου να τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πορειάς, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Καστορίας κ. Καλλίνικο και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, συμπροσευχομένου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου πρ. Αμερικής κ. Δημητρίου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνο του αειμνήστου Παναγιώτη Σπυρόπουλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου, ο οποίος μίλησε για τον εκλιπόντα και τόνισε τα χαρίσματά του, και της οικογένειάς του, ότι δηλαδή είχε πίστη στον Θεό, ήταν καλός οικογενειάρχης, καλός πατριώτης και τίμιος και εργατικός επιχειρηματίας.

Ο Σεβ. πρ. Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε ακόμα και σε άλλους Καστοριανούς που είναι αρωγοί στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια. Γι’ αυτό η Καστοριά τόνισε, θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη και να καυχιέται γι’ αυτούς.

Επίσης ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Καλλίνικο και προσέφερε έναν σταυρό ευλογίας στον ίδιο και στην Ενορία της Πορειάς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για την τιμητική του παρουσία, μίλησε στο εκκλησίασμα για τα χαρίσματα και την εκκλησιαστική πορεία του Ιεράρχη και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο ως ένδειξη τιμής.

Στην συνέχεια ο κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στον οικογένεια Σπυροπούλου, στον εκλιπόντα Παναγιώτη και στον αδελφό του κ. Χρήστο Σπυρόπουλο, Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τους χαρακτήρισε μεγάλους ευεργέτες της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς και τους ευχαρίστησε διότι στήριξαν και στηρίζουν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της. Προσέφερε δε στον κ. Χρήστο ένα συμβολικό αντίδωρο ευχαριστίας.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Καστοριά ο Σεβασμιώτατος πρ. Αμερικής επισκέφθηκε στην Παναγία την Κουμπελίδικη και θαύμασε τον πολιτιστικό αυτό θησαυρό της Καστοριάς, και το Επισκοπείο, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ.

Αναχωρώντας εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις του από την Καστοριά, αλλά και το εκκλησίασμα χάρηκε τον λόγο του και την ευγενική και σεμνή παρουσία του.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS