Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Η τελετή των εγκαινίων έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας, στις 18:00, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ μίλησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο Καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έκθεσης κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης.

Την έκθεση παρουσίασε ο εκ των Επιμελητών της κ. Θεόδωρος Κουτσογιάννης., ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος –Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα– κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρέσβης της Ρωσίας κ. Andrey Maslov, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Patrick Maisonavve και η Πρέσβης της Πορτογαλίας –χώρας που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο– κυρία Helena Alexandra Andrade, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση –μέγα χορηγού της έκθεσης– κ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, κατά την συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS