Ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

  • Dogma
εκδήλωση

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο εθνικό ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα με αφορμή την ημέρα μνήμης στους εθνικούς ευεργέτες.εκ

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, ενώ τιμήθηκε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για το κοινωνικό του έργο.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Χρυσάνθη Βαγενά πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η οποία αναφέρθηκε στην σημερινή εκδήλωση, αλλά και στο σπουδαίο κοινωνικό έργο στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και στην Εκκλησία του κ. Μαρτίνου κι αμέσως μετά ο συγγραφέας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα, ενώ στην συνέχεια ο ΠτΔ απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του ευχαριστώντας όσους σκέφτηκαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ μίλησε για την θέσπιση της ημέρας αφιερωμένη στους εθνικούς ευεργέτες. Απευθυνόμενος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο επεσήμανε την εμβληματική κοινωνική προσφορά του, σημειώνοντας ότι έχει αναδειχθεί, κατά γενική ομολογία, σε αυθεντικό Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει επαξίως την μεγάλη παράδοση των Εθνικών Ευεργετών.

«Παράδοση, η οποία συνδέεται αρρήκτως με την όλη πορεία και την ενεργό στήριξη του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, καθ’ όλη την διαδρομή του, ιδίως δε σε χαλεπούς καιρούς» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος και ευχήθηκε στον κ. Μαρτίνο καλή συνέχεια στο μεγάλο κοινωνικό του έργο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS