Ο Αρχιεπίσκοπος στην Ημερίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

  • Dogma
Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής η Ημερίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α. με τίτλο «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης, Βελεστίνου Δαμασκηνός, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης επισημαίνοντας πως όταν κάποια οικογένεια αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, και κυρίως στην επαρχία, ο πρώτος που θα το μάθει είναι ο ιερέας της ενορίας. «Σε αυτόν θα καταφύγουν και εκείνος με τις δικές του δυνατότητες θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ποιμαντικής επιμόρφωσης, για να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα όποια ζητήματα και μίλησε για το έργο του π. Αδαμαντίου και τη συμβολή του. Έκανε λόγο, επίσης, για την ανάγκη να συνεχίσει ο ποιμαντικός τρόπος και η διακονία αυτή και έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία δημιουργίας του Ιδρύματός και στην πρόοδό του. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μία μεγάλη Εκκλησία με πολύ σημαντική ιστορική αποστολή που ξεπερνά τα όρια της χώρας. Εγγυάται την πορεία στο χρόνο και στο μέλλον», ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό και πολυσχιδές έργο της Εκκλησίας. Αμέσως μετά ο Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς μίλησε για την συνεργασία της Ακαδημίας με το Ίδρυμα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς ιερείς από την Κρήτη να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Καθηγητής των ΑΤΕΙ κ. Γαβριήλ Αμίτσης. Αναγνώσθηκε, ακόμη, επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου με ευχές για την επιτυχία της Ημερίδας.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Αργότερα πραγματοποιήθηκε η Εισήγηση με θέμα: «Η πορεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. και στην συνέχεια η Εισήγηση με θέμα: «Η επιμόρφωση των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Παρόν και μέλλον», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. – Παρουσίαση της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5004190 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» από τον κ. Κωνσταντίνο Καλτσά, Επιστημονικό Σύμβουλο του Ι.Π.Ε.

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÅ ÇÌÅÑÉÄÁ ÔÏÕ ÉÄÑÕÌÁÔÏÓ ÐÏÉÌÁÍÔÉÊÇÓ ÅÐÉÌÏÑÖÙÓÇÓ ÔÇÓ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÇÓ Åêêëçóßáò"//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Η ίδρυση και λειτουργία τους Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, πριν από οκτώ χρόνια, ήλθε να καλύψει μια επιτακτική ανάγκη, ένα ζωτικό αίτημα των καιρών μας, την επιμόρφωση των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Το Ι.Π.Ε. αποτελεί ένα αυτοτελές Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο έχει ως σκοπό να αξιοποιήσει, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, τη μεθοδολογία της διά βίου μάθησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, και των δεξιοτήτων όλων όσοι (κληρικοί, στελέχη, συνεργάτες, εθελοντές, κ.λπ.) εμπλέκονται στην άσκηση της ποιμαντικής της αποστολής.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ