Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του Λευκώματος για το Προεδρικό Μέγαρο

  • Dogma
μέγαρο

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου η παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου με τίτλο: «Το Προεδρικό Μέγαρο».

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Η παρουσίαση άρχισε με την προβολή οπτικού υλικού του Προεδρικού Μεγάρου με συνοδεία μουσικής από τον Κων/νο Μπουντούνη. Ακολούθησαν ομιλίες από τους: Μάρω Καρδαμίτση (Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ), Ευάνθη Χατζηβασιλείου (Καθηγητή Ιστορίας Παν.Αθηνών), Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα (ομ. Καθ. Ιστορίας της Τέχνης) και Βαγγέλη Χρόνη (Ποιητή- Στέλεχος Ομίλου Λάτση), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιστορία, την αρχιτεκτονική, την διακόσμηση, αλλά και την χρήση του Προεδρικού Μεγάρου.

Η προσπάθεια αυτή, η οποία εσωκλείει στις σελίδες της ολόκληρη τη νεότερη ιστορία της χώρας, στηρίχθηκε ως πρωτοβουλία από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας διακεκριμένων επιστημόνων, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και των εκδόσεων «Μέλισσα».

Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Σοφία Χηνιάδου-Καμπάνη, η συμβολή της οποίας υπήρξε καθοριστική για την υλοποίηση του βιβλίου, υπογραμμίζοντας ότι εκδόθηκε μετά από πρωτοβουλία του σημερινού Προέδρου και ευχαρίστησε όλους τους βασικούς συντελεστές για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

πρόεδρος της δημοκρατίας μέγαρο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS